AMERIKA PRED KATASTROFOM! STIGLA NAREDBA – BEŽITE I SPASAVAJTE ŽIVU GLAVU!

Uragan Florens približava se istočnoj obali SAD. Već su počeli žestoki udari vjetra praćeni kišom koji duvaju brzinom između 60 i 120 kilometara na sat.

Jutros je Florens prošao 350 kilometara istočno od Južne Karoline, a krajem današnjeg i početkom sutrašnjeg dana približiće se obalama Severne i Južne Karoline. Nacionalni centar za uragane SAD saopštio je da će vjetrovi uragana doseći i do 315 kilometara od njegovog centra, zbog čega će biti ugrožena veći dio Istočne obale SAD.

Elektroprivredna kompanija „Djuk Enerdži“ saopštila je da bi zbog uragana bez struje moglo da ostane tri četvrtine od njihovih četiri miliona korisnika u Južnoj i Severnoj Karolini. Kompanija je takođe upozorila da bi prekid u snabdijevanju strujom mogao da potraje nedeljama.

Iako je uragan malo oslabio, meteorolozi upozoravaju da istok SAD i dalje čeka katastrofa neviđenih razmjera.

“Čak i ako uragan oslabi do kategorije 1 i dalje nas čeka oluja kategorije 4 i velika katastrofa”, rekao je meteorolog Čad Maestdao. Očekuje se da će uragan preko Severne i Južne Karoline prolaziti puna tri dana, sve do nedelje.

Američki zvaničnici poslali su alarmantno upozorenje svima koji se nalaze na putu snažnog uragana Florena, javlja CNN.

Upozorenje je nedvosmisleno i jasno,a glasi: Sklanjajte se sa puta uraganu i to odmah!.

“Ostankom reskirate život. Ne planirajte da krenete kada počnu kiše i vetar”, rekao je guverner Severne Karoline Roj Kuper. Gotovo identičnu poruku poslao je i njegov kolega iz Južne Karoline: “Evakuišite se. Ako to ne uradite, prepušteni ste sami sebi.”

Vlasti su zabranile saobraćaj preko mosta u smeru ostrva na kojem se nalazi grad Karolina Bič, a uveden je i pollicijski čas 24 sata.

Gradske vlasti su zabrinute jer je od oko 6300 stanovnika tog grada njih 1000 odbilo da napusti svoje domove, što je opasno za ovaj grad koji se nalazi na manje od dva metra nadmorske visine.

Dnevni horoskop: Djevica će dobiti super priliku, Ribu razdire jedna dilema

“Naš sistem obrane od poplava je solidan, ali ipak neće izdržati takvu navalu vode. Poplava je gotovo neizbežna”, rekao je gradonačelnik Karolina Biča  Džo Benson.

(Volim Podgoricu)

Recent Posts