MANIPULATORI

3 FRAZE KOJE KORISTE MANIPULATORI: Ako ovo čujete, neko se opasno igra sa vama!

Svi smo manipulisali nekim u nekom trenutku svog života kako bismo dobili ono što želimo. Međutim, postoje ljudi koji su, u bukvalnom smislu te riječi, uspeli da savladaju ovu „umetnost”.

Manipulatori su spremni da kažu bilo šta da bi naveli čoveka da uradi ono što mu je potrebno. I kažu to hladno i nepristrasno, kao što je slučaj sa frazom „dobro jutro“.

Slede 3 najčešće fraze koje koriste manipulatori:

“Preteruješ!”

Najbolja odbrana je napad. Ako ne zadovoljite potrebe manipulatora, oni su skloni da budu nasilni. Ne vjerujte im na riječ i ne odustajte.

Šanse su da se ponašate potpuno normalno. A ova fraza je samo trik koji koriste kako bi se osjećali krivim i doveli u pitanje svoju odluku.

„Veoma si osjetljiv!”

Ako ovo od osobe često čujete, vrijeme je da bežite! To će reći samo onaj kome nije stalo do vaših osjećanja. Ako vam se ne sviđa ono što se od vas traži, odbijte. To je zamka. Manipulatori će osjetiti vašu slabost i nastaviće da vas koriste dok ne dobiju ono što žele.

Učini sebi uslugu i idi odmah!

“Previše si dramatičan!”

Manipulatori neće propustiti da vam zamjere što ste postali kraljica drame, čak i ako je zbog njih situacija postala dramatična.

Izuzetno je važno da ne nasednete na ovaj trik, jer ako to uradite jednom i oni će stalno manipulisati dok od vas ne dobiju sve što im treba.

(still.kurir)

Recent Posts