praznična

24 najljepše ideje za praznične poslastice: Nevjerovatno koliko se brzo i lako prave! (FOTO)

Decembar je počeo, vreme praznične euforije polako nam se približava, što nam govori samo jedno – vreme je da počnemo da razmišljamo o prazničnoj trpezi!

Donosimo vam fenomenalne predloge za slatkiše inspirisane novogodišnjim i božićnim praznicima koji se prave neverovatno lako i brzo, a izgledaju kao da su kupljeni u najskupljoj poslastičarnici!

 

Irvasi i Sneško Belić od otopljene čokolade

foto: Youtube Printscreen / Hungry Panda

Ništa lakše napraviti nego ovo! Treba vam samo bela i crna čokolada, malo grisina, pereca i malo ukrasa. Čokolada se otopi i izlije na ravnu površinu (pleh), pa se pomoću ukrasa formiraju mali irvasi i nekoliko Sneška Belića. Kad se ohladi u frižideru, nožem se iseku u bilo kakve oblike – što nepravilnije, to lepše!

 

Čarobne jelke

foto: Youtube Printscreen / Hungry Panda

Za ove prelepe slatkiše potrebni su vam prazni kornetibombonice da ih napunite, keksići da ih zatvorite, malo čokolade da ih prelijete i malo dekoracija da ih ukrasite.

 

Najukusnije lizalice

foto: Youtube Printscreen / Hungry Panda

Hrskave, kremaste, ukusne, sa slatkim iznenađenjem unutra… A gotove su za 10 minuta! (Instrukcije u videu ispod!)

 

Neobične kašike

foto: Youtube Printscreen / Hungry Panda

A šta kažete na to da gostima poslužite kafu sa najslađim kašičicama? Ukus će se poboljšavati čim se kafa ili neki drugi napitak promešaju njome, a čokolada ili karamel krene da se otapa…

Feng šui za neudate: Vrijedan savjet za djevojke koje žive same!

Ukusna šišarka

foto: Youtube Printscreen / Hungry Panda

Kako se pravi jedan od prepoznatljivih simbola zime i praznika u jestivom obliku? Instrukcije vas čekaju u videu, kao i detaljna objašnjenja kako da napravite još prelepih prazničnih poslastica…

 

1 / 5 FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN / HUNGRY PANDA

 

Odaberite najlepše od ponuđene 24, pripremite materijal, pogledajte kako se prave, i kada vreme dođe, zasucite rukave i neka vam ovogodišnja praznična trpeza bude najlepša do sada!

 

(Stil.kurir.rs)

Recent Posts