Dženifer Aniston CITATi

13 NAJLJEPŠIH CITATA GLUMICE DŽENIFER ANISTON: “Nema žaljenja u životu, samo lekcije!”

“Kada jednom shvatiš ko si i šta voliš u sebi, mislim da sve dolazi na svoje mjesto.”

Glumica Dženifer Aniston je jedna od najsimpatičnijih javnih ličnosti. Još od serije “Prijatelji” podsjeća nas na običnu djevojku, ali zaista zrači sjajnom energijom.

Dženifer se godinama bavi jogom i meditacijom i ističe da joj ove dve tehnike donose mir i pomažu da sačuva balans u životu.

Glumica je ove godine proslavila 52. rođendan, ali i dalje izgleda mladoliko, a njena glavna tajna su sjajna energija i neverovatan smisao za humor. Donosimo vam najupečatljivije citate Dženifer Aniston o ljubavi, životu, meditaciji i intuiciji…

– Prava ljubav mijenja sve. Dopuštaš da pred tobom svaki dan stoji ogledalo.

– Uvijek kažem – ne radi na planovima nego na opcijama.

– Niko ne misli o sebi da je seksi. Ima dana kad pomisliš: “Hej, pa nisam danas tako loša”. Ali ako pokušavaš biti seksi, nikad nećeš biti seksi.

– Govorili su mi da napustim glumu zbog odbijanja. Rekli su – Zar ne želiš imati normalan posao i normalnu porodicu? Pretpostavljam da je to dobar savjet za neke ljude, ali ja sam želela da glumim.

– Nema žaljenja u životu, samo lekcije.

– Brak iznosi na vidjelo sve one stvari koje sam gurnula u ugao – strahove, nepovjerenje, sumnje, nesigurnosti. To je poput otvaranja Pandorine kutije.

– Kad te neko prati do prodovnice i gleda kako kupuješ rolnu toaletnog papira, znaš da se tvoj život promijenio.

– Kada jednom shvatiš ko si i šta voliš u sebi, mislim da sve dolazi na svoje mjesto.

– “Američka slatkica” etiketa je koja se pripisuje mnogima. Ne obraćam puno pažnje na to. Ja samo slijedim svoje instinkte i radim ono što mi dolazi, i za to sam zahvalna.

– Vidiš ljude kako se uspinju i postižu uspeh i vidiš kako se počinju jako menjati. Stoga se uvijek trudim biti skromna i zahvalna.

– Kada sam počela praktikovati TM (transcendentalnu meditaciju), za mene se sve promijenilo.

– Što imaš veći kapacitet za ljubav, to je veći i tvoj kapacitet za osjećanje bola.

– Ako nisi srećan, možeš postati srećan. Sreća je stvar izbora.

(sensa)

 

Recent Posts