Bulatović

10-članoj porodici Bulatović iz Berana je potreban svaki vid pomoći

Porodici Bulatović iz Berana koja ima 10 članova, potrebna je pomoć u hrani, odjeći,obući, novcu. Praktično im je potrebno sve, apelovali su iz humanitarne organizacije Banka Hrane.

Porodica je 1999. izbjegla iz Đakovice, bez ispisnice, te nemaju ličnu kartu, niti pravo na zdravstvenu zaštitu i ne ostvaruju pravo na socijalnu pomoć.

“Žive u katastrofalnom stanju od porodične  penzije pokojnog muža na koju ima pravo još samo najmlađi sin od 13 godina, koji je uprkos svemu odličan djak. Ostala djeca, mlađa od 18, nisu i nemaju pravo na besplatno liječenje.  Struju su im uključili  prije nekoliko dana, jer je majka, inače rođena  u Beranama, pozajmila novac i platila”, naveli su iz Banke hrane

Nadalje, kuća u kojoj žive neuslovna a obrok i odjeću im obezbjeđuje Narodna kuhinja, kao i odjeću.

Grupa građana Berana je  pomogla sa namirnicama porodicu  i iskazala svoje zaprepašćenje uslovima u kojima porodica živi

Porodici je potrebna hrana, obuća, odjeća, namještaj, novac …

IMG9754

Foto:Banka Hrane

Prema informacijama koje je dostavila Banka Hrane, porodica Bulatović živi u izbjegličkom naselju  Rudeš u Beranama

Svi koji su u mogućnosti da novčano pomognu ovoj porodici istom mogu učiniti uplatom u Pošti CG na ime majke, Dragane Bulatović.

Detaljnije informacije i kontakt zainteresovani mogu dobiti putem email-a [email protected] , telefona 069495690 ili u inboxu na Facebook stranici.

Recent Posts